Keukenhof-keukens-logo

Werkbladen

Werkbladen zijn een typisch voorbeeld van de perfecte combinatie tussen gebruiksgemak en uitstraling. Met het werkblad geef je je keuken de finishing touch en net dat extra stukje sfeer. Daarnaast is het belangrijk dat het werkblad van goede kwaliteit is, makkelijk te reinigen en -ook na jaren- mooi blijft.

In onze showroom in Wieringerwerf hebben we een groot aantal werkbladen voor je klaar staan. Je kunt kijken, voelen en ervaren wat de verschillende materialen met je doen en of ze passen bij de keuken die jij voor ogen hebt. 

Hieronder lichten we een aantal soorten keukenbladen voor je uit.

RVS

Kunststof

Het grote voordeel van kunststof werkbladen is dat ze uitstekende fysieke eigenschappen hebben tegen een betaalbare prijs. De bladen zijn slijtvast en redelijk hitte- en krasbestendig. Het is goed om te onthouden  dat de meeste pannen (wanneer ze van de kookplaat worden gehaald) te heet zijn om rechtstreeks op het blad te worden gezet. We adviseren je om altijd een onderzetter te gebruiken.

Kunststof werkbladen zijn prima geschikt voor licht keukenwerk. Geschuif met ‘scherp’ keukengerei en zwaar ‘agressief’ keukenwerk zoals snijden en hakken kun je echt beter op een daarvoor geschikte plank doen. Dat kan op kunststof werkbladen een niet te repareren beschadiging veroorzaken.

HPL (het materiaal waarvan een kunststof werkblad is gemaakt) is bestand tegen de gebruikelijke laag geconcentreerde huishoudchemicaliën. Agressieve stoffen zoals afbijtmiddelen, cementresten en ontstoppingsmiddelen op basis van zoutzuur tasten HPL echter aan en moeten direct weggespoeld worden.

Keramiek

Keramiek wordt ook wel het materiaal van de toekomst genoemd. Keramiek is namelijk onderhoudsvrij. Een werkblad van keramiek is krasbestendig, hittebestendig en vlekbestendig en bovendien niet poreus.

Keramiek is één van de meest gebruiksvriendelijke werkbladen. De uitstraling van keramiek is strak. Een ideale keuze wanneer je voor een moderne, trendy keuken kiest. 

We zetten de voordelen van keramiek op een rijtje:

  • Lichtgewicht
  • Waterdicht
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Hygiënisch
  • Bestand tegen hoge temperaturen
  • Bestand tegen slijtage
  • Milieuvriendelijk
keramiek
composiet

Composiet

Composiet is een gesteente dat tot 93% uit pure kwarts bestaat. Aan de mix van kwarts, hoogwaardige hars en kleurstoffen worden vaak ook fijne stukjes glas, spiegel, Cristobalite of granietkorrels toegevoegd om een nog mooier effect te bereiken.

De natuurlijke bestanddelen geven het composiet een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien nagenoeg onderhoudsvrij is.

Composiet is het eerste en enige werkblad uit kwarts met antibacteriële bescherming. Het biedt dus hygiënische eigenschappen. Verder is composiet vriendelijk in onderhoud en in hoge mate hittebestendig. Naast de bekende gepolijste afwerking is composiet ook verkrijgbaar in twee extra afwerkingen. Vraag ernaar in de showroom! 

Graniet

Graniet: één van de grootste rijkdommen van de natuur. Het materiaal is ontstaan door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten. Graniet is een eeuwenoud gesteente met een eigen karakter; één brok puur natuur, hard en robuust.

Door de structuurvariaties van graniet krijgt je werkblad een unieke uitstraling. Er is geen blad hetzelfde!

Graniet wordt gebruikt in haar pure vorm, om de natuurlijke kwaliteiten van het materiaal te behouden. Voor de werkbladen van Keukenhof Keukens worden alleen de mooiste en beste natuursteensoorten uitgekozen. Graniet is in meerdere kleuren leverbaar. Kom kijken in de showroom in Wieringerwerf en laat je verrassen.

graniet