Keuken-Hof Keukens

KEUKEN-HOF KEUKENS

ELKE

ZONDAG

OPEN

VAN 12.00 T/M 16.30

Previous
Next

RENOVATIES

Keuken renoveren: slim of onverstandig?
Is het verstandig om een keuken te renoveren of is een nieuwe keuken een beter optie?
Bij Keukenhof Keukens zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.
Vaak merken wij dat klanten die in eerste instantie denken aan een grondige keukenrenovatie toch voor een nieuwe keuken kiezen.
Dit hangt echter volledig van de situatie af.

Voordelen:
Een groot voordeel van keukenrenovatie is dat een renovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen. En hoewel een keukenrenovatie niet zoveel kost, krijgt een keuken wel een compleet nieuwe ‘look’. Voor wie graag een nieuwe keuken wilt, maar niet het budget heeft om een nieuwe keuken te kopen, is keukenrenovatie een perfecte optie.
Een ander voordeel is een waardestijging van je huis. Omdat een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk dat je huis een grote waardestijging krijgt door een keukenrenovatie. Dit is echter van een aantal factoren afhankelijk, zoals de indeling van de keuken en de omvang van de keukenrenovatie. Onze adviseurs bekijken samen met je de verschillende opties en kiezen een oplossing op maat.

Nadelen:
Er kleven een paar nadelen aan een keukenrenovatie. Ten eerste is de indeling van een keuken moeilijk te wijzigen. Het is wel mogelijk, maar dit betekent dat de kosten stijgen. Hierdoor krimpt de marge tussen een keukenrenovatie en een nieuwe keuken. In dat geval raden wij klanten aan om voor een nieuwe keuken te kiezen. Ook kan het zijn dat een fabrikant bepaalde formaten keukendeuren niet meer levert. In dat geval is het verstandiger om voor een nieuwe keuken te kiezen. Een gerenoveerde keuken is geen nieuwe keuken. Als je keuken van ouderdom uit elkaar valt, dan is het niet verstandig om alleen het keukenblad of de keukendeurtjes te vervangen. De keuken ziet er dan misschien beter uit, maar de keuken gaat nog maar een paar jaar mee. Houd dus rekening met de huidige staat van de keuken.

Scroll naar boven